Grafiti Becker Grafiti Becker • blog i novosti Pet načina da postanete eco friendly ured

Pet načina da postanete eco friendly ured

Datum objave: 16. listopad 2018.

Bez obzira koliko je uspješna vaša tvrtka, uvijek postoje dodatni načini kako biti još uspješniji, profitabilniji i efikasniji. Jedan od tih načina je da mislite na zaštitu prirode i da budete „eco-friendly“, a uz to možete uštedjeti na tekućim troškovima poslovanja.

1. Spriječite nepotrebno printanje

U digitalnom uredskom okruženju tisak više nije nužan za mnoge dokumente. Potaknite svoje zaposlenike da izbjegavaju tiskanje dokumenata kada je to moguće. Umjesto toga, koristite virtualne alate za upravljanje projektima poput Trello, pošaljite dopise e-poštom i koristite oblak za dijeljenje dokumenata. Prilikom toga, može Vam pomoći i naš USB stick od recikliranog materijala Eku za razmjenu datoteka.

Ukoliko morate printati, radite obostrane kopije. Osim što će debljina spisa biti duplo manja, štedjet ćete papir, a samim time i novac. Iskorištavajte svoje bilježnice/rokovnike do zadnje stranice, a sav već korišteni papir, ako je moguće, rabite za pisanje bilješki.

2. Reciklirajte otpad

Obavezno reciklirajte otpad u Vašem uredu. Odvajanje plastike, stakla i papira od ostalog otpada je minimalno što bi svatko trebao raditi. Važnost recikliranja je višestruka, kao što su smanjivanje otpada (zaštita okoliša), ponovna uporaba proizvoda te čuvanje resursa i zaliha (rezervi) neobnovljivih izvora sirovina preradom odbačenih materijala (sekundarne sirovine). Pri tome Vam mogu pomoći naše vreće za recikliranje Lopack.

3. Koristite proizvode od recikliranog materijala

Sve više proizvođača nudi ekološke inačice svojih proizvoda i usluga. Nakon što smo u prethodnom koraku odvojili otpad, vrlo vjerojatno će neki njegov dio završiti u našim proizvodima od recikliranog materijala. Primjeri takvih proizvoda su notes od recikliranog papira s kemijskom olovkom Zuke, mapa za dokumente od recikliranog papira Damamy ili set za pisanje Moskau.

4. Zazelenite ured

Kako smo već na dobrom putu da imamo eco friendly ured, nedostaje nam samo još samo malo zelenila. Tu u igru dolazi grafitna olovka sa začinskim biljem Life. Ova naizgled sasvim obična grafitna olovka, jednom kad se toliko potroši da vam više ne stane u prste, posadi se u teglicu, zalije i ostavi na sunčanom mjestu. Kroz dva tjedna narasti će biljka, pa ćete moći uživati u mirisima i okusima omiljenog začinskog bilja. Možete izabrati između bosiljka, lavande, mente, rajčice ili djeteline.

5. Način na koji putujete na posao

Zadnji način kako postati eco friendly ured je način na koji dolazite i odlazite sa posla. Najčešće svatko sam putuje automobilom, čime se povečavaju gužve na cestama kao i količina CO2 u atmosferi. Povezite se sa kolegom jer osim manje gužve i CO2, u dobrom društvu brže prolazi putovanje. Alternativa tome je korištenje javnog prijevoza, a nabolji način, a ujedno i naša preporuka, je korištenje bicikla. Osim što čuvate okoliš, vožnjom bicikla skidate kilograme, povoljno utječete na zdravlje, parking Vam nikada nije problem, ujutro se razbudite, a poslije posla opustite. Samo nemojte zaboraviti svjetla za bicikl ili reflektirajući prsluk, jer sigurnost je prije svega.