Grafiti Becker Grafiti Becker • blog i novosti Pantone predstavio nove boje

Pantone predstavio nove boje

Datum objave: 23. veljača 2022.

Pantone je svom sustavu tinte Pantone Matching System (PMS) dodao 294 nove nijanse – prvo ažuriranje od 2016., čime je ukupan broj nijansi povećan na 2100.

 

Tvrtka opisuje nijanse kao "relevantne za trend" - stoga, ne iznenađuje, one uključuju "Gen-Z žutu", kao i "biseksualnu lavandu" i zemljanije nijanse narančaste koje Pantone povezuje s budućim trendovima boja.

Ne morate još baciti svoje trenutne Pantone swatchbookove – možete kupiti swatchbook sa samo 294 nove boje – ali tvrtka kaže da postoji razlog da nabavite potpuno novi set. Novi vodiči za boje, kaže se, pouzdanije su tiskani i točniji nego prije – što bi mogla biti odlična vijest za dizajnere koji su bili pod dojmom da su stari swatchbookovi već potpuno točni.

 

Pantone je lansirao proširenje Pantone za Adobe Creative Cloud koje dodaje ažurirane biblioteke boja unutar Adobe Illustrator, InDesign i Photoshop. Možete tražiti boje i iz PMS-a i iz sustava Moda, dom i interijeri (FHI) za tekstil – kao i pretvoriti CMYK, RGB i Hex boje u boje iz bilo kojeg sustava (ili oboje za projekte koji obuhvaćaju ispis i tekstil) . Palete boja mogu se dijeliti s drugim dizajnerima.

 

Vodiči za boje mogu se kupiti u tvrtki poput Color Confidence. Za ispis s tintama razgovarajte sa svojom tiskarom.