Grafiti Becker Grafiti Becker • blog i novosti Pantone izabrao boju koja će obilježiti 2020. godinu

Pantone izabrao boju koja će obilježiti 2020. godinu

Datum objave: 13. ožujak 2020.

Pantone, institut za boje, na kraju svake godine predstavi nijansu koja će obilježiti novu godinu. I dok je prošle 2019. godine vladala boja Living Coral, godinu pred nama u dizajnu, modi i interijerima obilježit će klasična plava, odnosno Pantone 19-4052 Classic Blue.

U Institutu za boje su klasičnu plavu opisali kao duboku, smirujuću i elegantnu u svojoj jednostavnosti koja donosi osjećaj mira i spokoja ljudskom duhu, nudeći mu utočište. Tamnoplava nijansa također je povezana s komunikacijom, introspekcijom i jasnoćom te nam pomaže da se bolje koncentriramo i jasnije razmišljamo.

"Od 1999. pa do danas, ostao je isti osjećaj globalne strepnje. Zato smo, temeljeno na globalnim kulturalnim događanjima odlučili da je Pantone 19-4052, Classic Blue boja 2020. godine. To je pouzdana i smirujuća boja koja povezuje ljude. Vraćamo se klasici jer je svijet u kaosu", zaključila je Laurie Pressman iz Pantonea.

Inače, iza proglašenja boje godine stoji puno truda i rada gdje stručnjaci iz Pantonea svoja predviđanja temelje na trenutnim trendovima i raznim socioekonomskim uvjetima.

Pronađi Pantone plave artikle i u našem webshopu klikom OVDJE.